Supermarktsafari

Supermarktsafari

Hand in hand met de Keukenkastcheck gaat de supermarktsafari. Als je alle kasten thuis hebt opgeruimd, kun je weer aanvullen met perfect gezonde alternatieven. Realiseer je dat de inhoud van je keukenkast jouw gezondheid bepaalt.  

Voeding zou eigenlijk een apart vak moeten zijn op de basisschool. Het aantal keuzes die je moet maken rondom het thema voeding zijn enorm. Het begint al met de winkel waar je heen gaat (een van de grote supermarkten, biologische winkel, plaatselijke markt) en dan nog eens de keuze tussen de honderden verschillende produkten van hetzelfde op de meterslange schappen.

Tijdens de Supermarkt Safari word je verteld welke keuze je moet maken voor het produkt dat binnen je voedingspatroon past. Meestal kun je gewoon in de supermarkt om de hoek je voedingsmiddelen halen. 

Tegenwoordig zijn er zoveel producten die bestickert worden als ‘gezond’ terwijl ze eigenlijk niets doen voor uw gezondheid en hormoonbalans. Keurmerken als ‘het Gezonde Keuze Klavertje’ of “Ik kies bewust-logo’ doen niet voor u wat ze beloven. En zijn vaak bewerkt en bevatten E-nummers  en veel suikers. Waarom we dit niet weten? Omdat de grootste spelers op de levensmiddelenmarkt alle negatieve geluiden aan alle kanten tegen houden en claimen juist gezond te zijn.

Zou je ook een Supermarkt Safari willen dan kun je je aanmelden op de site of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.